Dolgit krém 100 g

Dolgit obsahuje molekulu ibuprofénu, na lokálnu liečbu bolesti menej preferovaná možnosť ako diklofenak. Výhodou je nízka cena za gram. Forma krému sa vstrebáva o niečo pomalšie ako gél, nepreniká tak hlboko a tak rýchlo. Na druhú stranu sa môže použiť do oklúzie, tzn. pod obväz, napr. ak je potrebné stiahnuť postihnutý členok a podobne. Taktiež je krém možné použiť pri povrchových zápaloch kože a podkožia, zápaloch žíl apod.

Účinnosť:
Výrobca: Dolorgiet Pharmaceuticals (držiteľ registrácie Dolorgiet GmbH & Co. KG)
Zloženie: ibuprofén
Lieková forma: krém
Indikácie: Je určený na vonkajšiu lokálnu liečbu akútnych či chronických bolestivých a zápalových stavov pohybového ústrojenstva (zápalových reumatických ochorení kĺbov a chrbtice, opuchov alebo zápalov mäkkých tkanív, priliehajúcich ku kĺbom, napr. búrz, šliach, šľachových pošiev, väzív a kĺbových puzdier, bolestí svalov, lumbagu, neuralgií), ďalej sa používa pri stuhnutosti ramena, pri bolestiach spojených s degeneratívnym ochorením kĺbov (artróza) a pri povrchových zápaloch žíl. Ďalej u poranení pohybového ústrojenstva pri športe alebo pri nehodách ako je kontúzia, luxácia, distorzia. Je určený pre dospelých a dospievajúcich od 14 rokov.
Kontraindikácie: Nesmie sa používať pri precitlivenosti na ibuprofén a iné protizápalové látky (nesteroidové protizápalové látky - NSAID), ktoré v minulosti vyvolali záchvaty astmy, žihľavku alebo nádchu alebo na ktorúkoľvek z pomocných látok uvedených v časti 6.1. príbalového letáku. Nesmie sa používať na porušený povrch kože (otvorené rany alebo kožné ochorenia), na sliznice a do očí. Nesmie sa používať v poslednom trimestri tehotenstva.
Velkosť balenie: 100 g
Cena za balenie: 6,4 EURCeny prípravkov sme zistili na základe údajov z online lekární Benulekaren.sk, Pilulka.sk, Mojalekaren.sk. za február 2021 a následne sme vytvorili ich priemer.
Cena za dennú dávku: 0,064 EURprepočítané ako cena za gram